Sivut

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Toko-kurssin vika kerta

Tultiin juuri kotiin tämän kurssin vikoista toko-treeneistä. Freddy on ihan rätti-poikki-väsynyt. Treenit menivät tosi hyvin ja Freddy teki taas tosi innoissaan. Nykyään toko on Freddyn mielestä tosi hauskaa, se tekee juttuja tosi mielellään ja keskittyy niihin ihan eri lailla kuin ennen! Ollaan siis edistytty.

Tällä vikalla kerralla tehtiin kaikki ALO:n liikkeet läpi kouluttajan käskyttämänä. Liikkeet olivat kyllä helpotettuja ja palkkailin usein, mutta oli tosi kiva tehdä perjaatteessa koko koe läpi.

Luoksepäästävyydessä ei ollut mitään ongelmia, tämä sujuu meiltä ihan helposti.

Paikkamakuun aikana kävin palkkaamassa minuutin kohdalla, eli puolessavälissä. Freddy pysyi hienosti, vaikkakin vilkuili välillä vieressä luoksetuloa treenaavaa koirakkoa.

Seuraaminen tehtiin kahdessa lyhyessä pätkässä. Freddy seurasi tosi hyvin, paikka oli ehkä vähän epämääräinen ja seuraaminen oli aika väljää, mutta Freddy pysyi hyvin mukana ja kontakti pysyi, mihin olen tosi tyytyväinen.

Liikkeestä maahanmenon tein nyt ensimmäistä kertaa ihan kokonaisena liikkeenä. Aiemmin Freddy on ollut vapaassa seuruussa, mutta nyt aloitin liikkeen perusasennosta ja siitä suoritettiin koko liike loppuun asti. Tämän Freddy osaa tosi hienosti, maahanmeno tosin on ehkä vähän hidas. Freddy kyllä lähtee heti menemään maahan, mutta se menee niin huolella etupää ensin maahan että siinä kestää kauan. Se ei laskeudu tasaisesti hissinä vaan menee sellaisena outona "matona".

Liikkeestä seisomista ollaan harjoiteltu melko vähän, mutta sujuu Freddyltä kuitenkin ihan hyvin. Pysähtyy kyllä hyvin käskystä, mutta se paikoillaan pysyminen on vähän ongelmallista. Tein siis niin, että Freddyn pysähtyessä tungin sille namin naamaan ja jatkoin pari askelta eteenpäin ja palasin koiran luokse. Seisoin hetken Freddyn vieressä ennen kuin pyysin istumaan perusasentoon ja siinä pysyi kyllä hyvin. Ongelma on vaan se, että se meinaa lähteä pysähtymisen jälkeen perään. Eiköhän se kuitenkin sen ihan hyvin opi, tätä ollaan niin vähän treenattu etten pidä sitä minään ongelmana.

Luoksetulon teki nätisti, nykyään Freddy myös odottaa kiltisti istualtaan eikä läsähdä heti maahan jätettyäni sen, niin kuin teki ennen. Freddy tulee luoksetulossa suoraan sivulle, missä kylläkin kestää vähän turhan kauan. Freddy siis juoksee kyllä luokse ihan nopeasti, mutta se perusasentoon kiepsahtaminen on vähän hidas.

Estehyppy on meillä ollut se ongelma, mutta tänään sekin meni hyvin. Estehyppy tehtiin ilman käskytystä ja tehtiin muutama toisto, koska se on ollut vaikea. Tehtiin tämä niin, että käveltiin estettä kohti ja vähän ennen estettä minä pysähdyin ja annoin käskyn. Palkkasin heti hypystä eikä tehty liikkeen loppuosaa ollenkaan. Freddy meni hienosti ja vauhdilla yli. Tästä liikkeestä jäi erityisen hyvä fiilis, koska sen kanssa on ollut niin paljon ongelmia. Nyt se meni ihan helposti.

Nyt meillä ei siis ole enää ohjattuja toko-treenejä, täytyy sitten treenata ahkerasti itsenäisesti. En ole ilmoittautunut mihinkään toko-ryhmään, mikä harmittaa kyllä aika paljon. Olisin halunnut yrittää päästä johonkin HSKH:n toko-ryhmään, mutta en sitten saanut sitäkään aikaiseksi. Joten nyt treenataan sitten yksin.

Sain muuten ihan hullun idean mennä reilun kuukauden kuluttua (24.4) Tiltun koirakoulun harkkatokoon nakkilelu-luokkaan. Katsotaan jos uskalletaan mennä, se nyt ainakin on tavoite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti