Sivut

torstai 17. maaliskuuta 2011

Lamppu on syttynyt!

Me käytiin tänään vähän tokoilemassa jäähallin viereisellä kentällä ennen luisteluharkkojani. Treenit menivät hyvin ja oli kivaa, niin kuin nykyään lähes aina on. Nyt kun toko on Freddynkin mielestä kivaa ja se keskittyy siihen treenaamiseen eikä pitkin kenttää seilailuun.

Tänään Freddyn tekemisessä näkyi jopa jonkinsortin positiivista muutosta aiempaan verrattuna. Kuin joku pieni lamppu olisi syttynyt sen pienessä päässä. Ärsykekontrollilamppu. Ärsykekontrolli on Freddyn kanssa se ongelmasana. Sitä kun ei ole. Se osaa suorittaa eri liikkeet, mutta se ei tiedä mitä eri käskysanat tarkoittavat. Kun se kuulee käskyn, se arvaa mitä pitää tehdä ja jos se menee oikein ja se saa palkan niin se tarjoaa sitä uudestaan seuraavalla käskyllä, muuten se jatkaa yrittämistä kunnes menee oikein.

Minähän olen tämän(kin) mokannut, olen auttanut Freddyä ja sitten lopulta palkannut kun menee oikein, joten Freddy ei edes yritä erottaa niitä sanoja toisistaan, apua ja palkkaahan tulee kuitenkin. Nyt olen kiinnittänyt tähän asiaan huomiota ja tuloksia alkaa heti näkyä. Liikkestä seisomiset menivät tänään nimittäin tosi hyvin, mutta erityisen iloinen olen luoksetulosta. Aikaisemmin Freddy on nimittäin jätättäessä pahimmassa tapauksessa läsähtänyt maahan ja luokse se ryntää heti kun siltä tuntuu, yleensä viimeistään silloin, kun minä käännyn ympäri. Mitään luoksetulokäskyä se ei jää odottamaan.

Tänäänpä jäi. Se meni niin hyvin, että aloin tehdä erilaisia häiriöitä ja huutelin väliin vääriä sanoja. Ensin meni väärin, mutta kun en palkannut niin johan alkoi koira keskittyä paremmin. Loput menivätkin hienosti, Freddy nyki välillä eteenpäin, mutta hillitsi itsensä ja "Tänne"-käskyn tultua tuli ja kovaa. Jesjesjes!

Tässä istutaan kunnes toisin sanotaan
Minä haluan, että koira erottaa eri käskysanat toisistaan ja että se ei tee liikkeitä ennen käskyä. Niinhän me varmaan kaikki haluamme koiramme tokossa toimivan. Haluan myös, että koira haluaa suorittaa liikkeen, että se odottaa innolla pääsevänsä suorittamaan liikettä ja että käskysana on sille lupa saada alkaa suorittaa liikettä. Kun käskysana tulee, koira lähtee välittömästi ja innolla suorittamaan tehtävää. Tänään juuri tämä oli havaittavissa Freddyn luoksetulossa. Siitä näki, että se halusi jo singota täysiä luokse, mutta sen oli hillittävä itsensä ja odotettava lupaa. Ja luvan tullessa Freddy lähti kuin raketti. Tykkään!

Luoksetuloon olen muuten nyt saanut opetettua Freddylle sen lopun perusasennonkin. Välillä se meinaa unohtua ja siihen tarvitaan pieni käsiapu, mutta nyt se kuitenkin on siinä ja Freddy tekee sen ihan hyvin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee :) Joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti