Sivut

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Pitää olla pikkasen pläski

Eikä muuten tasan pidä. Ei koiran. Iso osa lemmikeistä on tänäpäivänä ylipainoisia. Minkä ihmeen takia? Miksi ihmiset päästävät lemmikkinsä sellaiseen kuntoon? Eivätkö he tajua, että lemmikin syöttäminen sairaalloisen lihavaksi aiheuttaa lemmikille ainoastaan huonon olon. Lihavuus heikentää eläimen elämänlaatua ihan hirveesti.

Ihmiset, jotka päästävät lemmikkinsä lihomaan eivätkä tee asialle mitään, ainoastaan selittelevät, suorastaan kuvottavat minua. Ja nyt minä olen syyllistymässä ihan samaan. Freddyhän on aina ollut todella hintelä ja pienenä se oli todella laiha, melkein liiankin laiha. Viime kesänä Freddy kastroitiin ja pelkäsin kovasti Freddyn lihovan sen takia. Freddy kuitenkin pysyi hyvässä kunnossa oikeanlaisen ruokavalion ja liikunnan ansiosta.

Sitten tuli talvi. Kylmää ja pimeetä, hyi. Pakko myöntää, että talvella Freddy ei saanut liikuntaa samalla tavalla kun kesällä. Tietenkin sitä lenkitettiin monta kertaa päivässä, mutta lenkit jäivät lyhyemmiksi, kun tuolla ulkona jäätyi heti. Sitä paitsi lenkit tehtiin pääosin hihnassa, koska ulkona oli melkein koko ajan pimeää enkä halua pimeällä mennä metsään ja päästää koiraa vapaaksi. Siinähän niitä selityksiä oli.

Joka tapauksessa Freddy pääsi sitten vähän paisumaan ja nyt asialle täytyy tehdä jotain. Liikunnan määrää on lisätty ja nappulat on vaihdettu vähän kevyempään versioon. Kovin paljon muuta tuolle ei oikein voi tehdä, koska Freddy ei saa mitään ylimääräisiä herkkuja ja koulutuksen yhteydessä annettavat namit vähennetään sen päivittäisestä ruokamäärästä. Hitaasti paino on lähtenyt tippumaan alas. Suunnilleen kilo pitäisi saada pois niin Freddy olisi ihannepainoinen.

Ei Freddy siis mikään tankkeri ole, mutta kyllä sillä on vähän tuota ylimääräistä. Freddylle pienikin ylipaino on jo tuon jalan takia haitallista. Mitä kevyempi koira, sitä vähemmän haittaa yhden jalan vammautuneisuudesta on.

Freddy ei ilahtunut dieetti-uutisista
Uskon, että Freddyn paino saadaan taas hallintaan ihan sillä, että ollaan nyt alettu kävellä niitä ihan normaalipituisia lenkkejä. Sillä se paino ennenkin pysyi oikeissa lukemissa. Tästä tämä lähtee.

2 kommenttia:

 1. Olen bongannut Freddyn blogin Petsiestä ja aika kauan jo tätä seuraillut, mutta kertaakaan en ole tainnut tulla kommentoimaan.? No nyt voisin jotain sanoa :)

  Eli meillä oli viime kesänä laihdutusoperaatio Mauskin kanssa. Lääkärikäynnin yhteydessä selvisi kuinka ylipainoinen se oikeasti on. Ei oltu tajuttu sitä aikaisemmin, mutta hyvä että se tuli esille. Lenkkeiltiin paljon ja vähennettiin huomattavasti ruoka-annoksia. Oltiin annettu ihan liikaa ruokaa kerralla.. Kesän aikana Mauski laihtui paljon ja tällä hetkellä on oikein hyvässä painossa! :)

  Halusin tällä tekstillä vain kertoa, että tiedän tunteen kun on aina ajatellut, että itse ei voisi ikinä päästää koiraansa lihomaan ja sitten huomataankin että oma koira on ylipainoinen.

  Teillä on kuitenkin hyvä tilanne kun Freddy on jo kilon pudotettuaan hyvässä painossa. Meillä oltiin vähän enemmän ylipainoisia. Nyt en voi käsittää miten ei huomattu lihomista, mutta onneksi se huomattiin ajoissa. Pidemmän päälle Mauskin paino olisi ollut jaloille suuri rasite.

  Tulipas romaani kirjotettua, toivottavasti ei haittaa :D Tsemppiä laihdutukseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mari kommentistasi!

  Sullakin on tommonen "karva-koira", ton paksun turkin alla pääsee salakavalasti lihomaan. Ja sitten sitä turkkia voi käyttää tekosyynä, kuten esim. äitini tekee... "Ei se oo läski, sillä on vaan paksu karva!" Joopajoo..

  Kiva kuulla että sait Mauskin painon taas kuntoon! Ehkä mekin onnistutaan :) Freddyllä tosiaan kyse on ihan "vaan" n. kilosta, mutta kun on noin pieni koira kyseessa niin kilo on prosentuaalisesti kuitenkin aika paljon.

  Romaanit on aina kivoja :D Mukavaa kevään jatkoa teille!

  VastaaPoista