Sivut

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Tassua toisen eteen

Keväällä minulla alkaa luistelussa peruskuntokausi, mikä tarkoittaa paljon lenkkeilyä. Viime vuonna otin Freddyn parille lenkille mukaan, mutta en koskaan opettanut sitä juoksemaan oikeesti. Tänä vuonna ajattelin opettaa Freddyn vetämään, niin voin sitten juosta sen kanssa. Suunnitelman toteuttaminen alkoi tänään aamulla.

Juostiin melko lyhyt lenkki, puolisen tuntia rauhallisella vauhdilla. Aluksi minä lähinnä vedin Freddyä, mutta siinä jossain puolenvälin tienoilla sillä taisi syttyä jonkinlainen lamppu sen pienessä pääkopassaan ja johan ilme kirkastui ja vauhti kiihtyi. Ei se vieläkään vetänyt, mutta juoksi reippaasti ja siitä näki että oli kivaa. Naamallekin ilmestyi Freddylle ominainen "Freddy-virne" :D"Freddy-virne"

Talvella olin aikeissa tilata kunnolliset vetovaljaat sekä juoksunarun ja -vyön, mutta jostain syystä jätin ne kuitenkin hankkimatta. Freddyllä oli siis ihan vaan jotkut kaapista löydetyt valjaat ja niihin kiinnitettynä minun vyötärölleni sidottu hieman joustava hihna. Kyllähän niillä eteenpäin pääsee, mutta erityisesti nuo valjaat olivat aika huonot, minusta ne eivät istuneet oikein hyvin ja luulen sen olleen osasyynä siihen, ettei Freddy aluksi halunnut oikein juosta. Kunnolliset valjaathan ovat ehdottoman tärkeät juostessa, joten ne täytyy nyt hankkia ennenkuin aletaan kunnolla juosta. 

Kivaahan se juokseminen sitten loppujen lopuksi kuitenkin oli, joten eiköhän Freddy pääse jatkossakin lenkeille mukaan, päästään pikkuhiljaa juoksemaan ihan kunnon lenkkejä. Täytyy vielä vähän odotella lumien sulamista, tällä hetkellä asfaltoidut kävelytiet ovat jo aika hyvin lumettomia, mutta kivempihan se on juosta jollain vähän pehmeämmällä alustalla. Ehditään siis vielä treenata :)

Tästä lystistä ei valitettavasti saatu kuvia kun äiti ei suostunut lähtemään mukaan kuvaamaan. Ihme tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti