Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tunnushaasteita

Noniin, vihdoin saan hoidettua nämä tunnustukset pois alta ;)

Tämä tupsahti meille Netan ja Laran blogeista. Kiitos heille siitä :)

Säännöt:
1. Nimeä 15 bloggaajaa
2. Kerro heille tunnustuksestasi
3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi
4. Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen
5. Lisää The Versatile Blogger Awardin kuva postaukseesi
Tässä olisi näitä faktoja itsestäni. Yritän kirjoittaa sellasia juttuja, joita en kirjoittanut viime tunnustushaasteeseen, mutta ainakin osa jutuista on varmasti tullut ilmi jotain muuta kautta.

1. Täytän heinäkuussa 18 vuotta. Käyn autokoulua ja saan toivottavasti ajokortin pian synttäreideni jälkeen.

2. Käyn lukiota Mattlidens gymnasiumissa. Ylioppilaaksi pääsen vasta vuonna 2014, koska käyn lukion luisteluharrastukseni takia neljässä vuodessa.

3. Kuten koulustani voi päätellä, olen suomenruotsalainen. Olen täysin kaksikielinen, puhun äidin kanssa suomea ja isän kanssa ruotsia. Ruotsi on kuitenkin äidinkieleni.

4. Minulla on kolme sisarusta, 20- ja 15-vuotiaat veljet sekä 11-vuotias sisko.

5. Freddy on minun ensimmäinen koirani. Sitä ennen minulla on ollut akvaariokaloja ja kaksi kania. Niiden kanssa harrastin kanihyppyä ja PET-näyttelyitä. Nuorempi kaneistani, Mindi, sokeutui alle vuoden ikäisenä perinnöllisen kaihin takia. Mindi oli ensimmäinen kani Suomessa, jolle suoritettiin kaihileikkaus. Valitettavasti leikkaus ei tuottanut toivottua tulosta eikä Mindi saanut näköään takaisin, joskin on mahdollista että Mindi leikkaukseen jälkeen näki hieman valoja. Rakkaat pupuni lopetettiin 01.11.10. Vanhemmalla kanilla Pupella oli kauheat mätäpaiseet korvissa ja ne olivat levinneet pahasti ja aiheuttaneet muutoksia korvakäytävissä ja pään rakenteissa. Mindi lähti yhdessä Pupen kanssa, koska Mindin silmien paineet olivat nousseet kovasti ja Mindiltä olisi viimeistään parin kuukauden kuluttua pitänyt poistaa molemmat silmät. Päätimme, ettei Mindin tarvitse kestää sellaista ja että se saa lähteä yhdessä Pupen kanssa, ettei sen tarvitse olla yksin. Kaipaan pupujani edelleen kovasti.

6. Kerroin aikaisemmin, että minusta tulee eläinlääkäri. Sen jälkeen kuitenkin muutin mieleni ja päätin, että minusta tulee luokanopettaja. Sen jälkeen olen kuitenkin "tullut järkiini" ja nyt minusta on taas tulossa eläinlääkäri. En usko, että enää muutan mieltäni, olen haaveillut eläinlääkärin urasta jo pienestä pitäen ja olen tällä hetkellä erittäin motivoitunut asian suhteen. Valitettavasti ensi vuoden kurssivalinnat tehtiin juuri silloin, kun minä olin aikeissa tulla opettajaksi ja otin silloin pois kaiken fysiikan ja kemian ja otin tilalle mm. psykologiaa. Nyt kurssivalintani ovat siis ihan päin mäntyä.

7. Aion ensi keväänä kirjoittaa pitkän suomen (toisena kotimaisena kielenä) sekä lyhyen saksan. Syksyllä 2013 kirjoitan kemian ja biologian ja keväällä 2014 kirjoitan äidinkielen, pitkän matikan ja pitkän englannin. Fysiikkaa tuskin kirjoitan ollenkaan, vaikka kaikki kurssit luenkin.


Ja sitten Taavin blogista saatiin Hyvän mielen haaste.

"Listaa sekalaisessa järjestyksessä vähintään kymmenen asiaa jotka tuovat hyvää mieltä. Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos blogi on julkinen)."

1. Kesä! Olen ihan ehdottomasti kesä-ihminen. Suomen kesä on ihana ja nautin lämmöstä suuresti. Kesäsateetkin ovat niin ihania. Sitten on tietty kesäloma. Ja mansikoita! Niin ja tietysti synttärini ovat kesällä ;)

2. Se, että täytän pian 18. Sitten ei enää tarvitse kysyä lupaa ihan kaikkeen :p Eipä tuo 18 vuoden ikä sinäänsä elämääni mitenkään muuta, mutta kaikkein eniten siinä odotan sitä, että saan ajokortin! Sitten ei enää ole niin riippuvainen toisten kyydeistä ja pääsee sellasiinkin paikkoihin, mihin ei julkisilla pääse (koiratanssikisat, here we come!)

3. Freddy. Freddyn touhuja katsellessa ei voi muuta kuin tulla hyvälle mielelle. Ainakaan useimmiten ;) Freddy on niin elämäniloinen ja kaikessa niin vilpitön. Pätee tosin koiriin yleensäkin, mutta Freddy on vaan niin Freddy.

4. Koiratanssi ja sen treenaaminen. Se on vaan niin hauska laji ja siinä pääsee oikeesti nauttimaan sekä koira että omistaja. Ja tietysti kun se sisällyttää Freddyn kanssa touhuamisen niin mikäs sen parempaa.

5. Kauniit sanat. Kukapa ei kehuista tykkäisi? Kivat kommentit pelastavat aina päivän, vaikka ne tulisivatkin ihan pienistä asioista :)

6. Ajan viettäminen ystävien kanssa. Onneksi minulla on ihania ystäviä, joiden kanssa on aina hauskaa ja joiden seura tuo aina hyvää mieltä :)

7. Luistelu. Olen harrastanut luistelua jo 13 vuotta ja vaikka välillä saattaakin tuntua, ettei oikein jaksa, niin aina sitä kuitenkin jaksaa ja aina (tai ainakin melkein aina) se on yhtä ihanaa. Siinä pääsee toteuttamaan itseään, haastamaan itsensä, voittamaan haasteet ja onnistumaan. Lisäksi se on tuonut mukanaan ihania ihmisiä ja ihania kokemuksia näitten ihmisten kanssa. Kaikki leirit ja kisamatkat ovat tuoneet minulle ihania muistoja!

8. Kauniit vaatteet. Tässä on kai pakko myöntää jonkin sortin pinnallisuuteni ja kertoa, että kauniit vaatteet tuovat minulle hyvää mieltä. Hamstraan ihania mekkoja ja tykkään ostaa ja käyttää kivoja vaatteita. Aina on paljon parempi päivä, kun on jotain kivaa päällä. Koirankin kanssa tykkään lähteä ulos kivoissa vaatteissa. Enkä silloin tarkoita mekkoa ja korkkareita, vaan esim. tosi kivaa Hurtta -ulkoiluasuani ja uusia makeita lenkkareitani ;)

9. Matkustaminen. Hyvässä seurassa tietenkin ja jonnekin kivaan kohteeseen. Aina ei tarvitse mennä minnekään tosi eksoottiseen paikkaan, esim. mökkireissuista tykkään todella paljon, jos sitä nyt voi matkustamiseksi kutsua. Ja Ahvenanmaalla viihdyn tosi hyvin, sinne matkustetaan yleensä perheen kanssa joka kesä. Tosin tänä kesänä saattaa reissu jäädän väliin. Toki minulle kelpaa myös etelänmatkat ja kaupunkilomat jossain kivassa Euroopan kaupungissa. Tai jenkeissä. Tai jossain muualla ;) Venetsia oli ihana, sinne haluan uudestaan! Ja Espanjaan!

10. Koiran ulkoiluttaminen. Ja siis ihan yleisestikin koirien kanssa touhuaminen, jos se nyt ei vielä selväksi tullut ;) Se on oikeesti tosi ihanaa, kun pääsee jonnekin metsään talsimaan koiran kanssa niin, että voi vaan kävellä eteenpäin ja nauttia koiransa seurasta ja ihanasta ympäristöstä. Mieluiten lenkkeilen metsässä ja sellainen löytyykin onneksi tuosta ihan läheltä. Välillä on kiva olla ihan kahdestaan oman koiran kanssa, välillä on ihan huippua mennä vähän isommalla porukalla. Joten minä poistun koneelta nyt, koska minua tullaan ihan kohta hakemaan ja lähdetään Rassen ja Maxin kera omistajien kanssa metsään pomppimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti