Sivut

lauantai 26. toukokuuta 2012

Freddy heitti talviturkin

Ei, Freddy ei käynyt uimassa. Freddyltä ihan kirjaimellisesti lähti talviturkki :D

Tällä hetkellä Freddy näyttää siis tältä. Vietiin siis Freddy Remediumiin trimmattavaksi, koska äiti halusi että se olisi vähän siistimmän näköinen nyt kuin viime vuonna :D Nyt turkista tuli kyllä vielä tosi paljon lyhyempi kuin viime vuonna, minä kun en ihan sitä konetta osannut käyttää niin en oikein saanut leikattua sitä turkkia kunnolla. Vertailun vuoksi kuva viime kesältä.


Tuohon verrattunahan Freddy on ihan kalju. Äiti vähän kauhistui, että miten siitä turkista nyt noin lyhyt tuli, mutta kasvaahan se takaisin. Veljeni saivat kyllä hyvät naurut ja Freddy on taas saanut kasan uusia lempinimiä, mm. Bambi, Dingo ja Hyeena.

Trimmauksen myötä Freddy kyllä kutistui ihan hirveesti, puolet tosta koirasta taisi olla pelkkää turkkia. Se oli sellanen "iso ja muhkea" koira, nyt se on ihan ruipelo. Pikkusen tuntuu kyllä oudolta lenkillä, kun aikasemmin siinä on juossut iso, pyöreä karvapallo, nyt siinä meneekin tommonen rimppakinttu. Mutta kyllä siihen alkaa nopeesti jo tottua.

Freddy kyllä viihtyy nakupellenä paremmin kuin hyvin. Siitä huomaa heti että se lenkillä juoksee paaaaljon enemmän ja paaaaljon lujempaa. Tietysti se johtuu varmasti osittain siitä, että se jaksaa paljon paremmin kun ei ole niin kuuma, mutta kyllä sen on varmasti muutenkin kevyempi liikkua karvattomana. Saman ilmiön huomasin viime vuonnakin; kun karvat lähti niin koiraan tuli lisää vauhtia. Lenkillä se sinkoili aluksi niin vallattomasti joka suuntaan, että tuntui kuin trimmaaja olisi vahingossa trimmannut Freddyltä korvatkin kokonaan pois. Jouduin komentamaan sitä kerran ihan kunnolla, kun tyyppi meinasi singota jonkun pihalle eikä meinannut totella kun kutsuin. Onneksi korvat kuitenkin kasvavat takaisin turkkia nopeammin ja riitti kun kerran komensin, sen jälkeen korvat kyllä pysyivät päässä ihan normaalisti.

Turkin lähdettyä Freddy myös viihtyy tavallista paremmin sohvassa, sängyssä jne. Tavallisesti sen on liian kuuma olla kovin pitkään sohvassa tai sängyssä, nyt se tulee ihan iholle kiinni ja jää siihen nukkumaan. Hassu hauva.

Mutta kyllä Freddystä näkee että se nauttii selvästi enemmän kesästä lyhyellä turkilla. Jotkut väittävät, että sheltin turkki suojaa koiraa myös lämmöltä, mutta siihen minä sanon vaan että pyh. Freddystä ainakin huomaa miten sen on paljon helpompi olla kun turkki on vedetty lyhyeksi. Ei tule niin kuuma ja on paljon kivempi viilettää ympäriinsä kun ei ole turkkia hidastamassa. Freddyllä kun on muutenkin niin muhkea turkki. Vaikka onhan se aika hassun näköinen nakupellenä :D

Freddyllä oli muuten jalka kipeenä eilen. Ei oikein käyttänyt sitä ollenkaan ja vaan nakersi jalkaa jatkuvasti. Avasin siteen ja huomasin, että tassu on auki ja siitä tulee pikkusen verta. Ilmeisesti siinä ei ole ollut tarpeeksi pehmustetta. Bepanthenia vaan päälle ja uusi side jalkaan. Freddy kuitenkin repi siteen heti irti eikä antanut jalan olla ollenkaan. Laitoin sitten vielä uuden kerroksen Bepanthenia ja paljon pehmustetta päälle. Nyt sillä on aika paksu side jalassa mutta on nyt antanut tuon siteen olla. Illalla alkoi käyttää jalkaa jo paremmin ja tänään on taas käyttänyt sitä ihan normaalisti. Siinä oli tosiaan todennäköisesti ollut vaan liian vähän pehmustetta, nyt kun siinä on taas tarpeeksi pehmustetta niin jalalle astuminen ei satu ja se pääsee taas paranemaan.

2 kommenttia:

  1. Voi onpas sheltti oudon näköinen noin! :) Mutta varmasti on hepompi olla kesällä, niin kuin sanoit. Meillä kun on näyttelyitä tiedossa niin ei tulisi kuuloonkaan :D

    VastaaPoista
  2. Vitsi minkä näköinen suloinen otus! Mä itse viime kesänä mietin, että käytänkö meidän tollerin trimmissä. Tulin kuitekin siihen tulokseen, ettei ihan olis rodunomainen :D tosi kivanoloinen blogi teillä! kaverin kautta teidät löysin :)

    VastaaPoista