Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Parasta aikaa koiran omistamiselle

Kesä on minusta ihana vuodenaika. Suomen kesä on ihanan kaunis ja minä rakastan lämpöä, jota on viime vuosina myös Suomen kesissä riittänyt. Ja kesäsateet ovat jotain niin ihanaa. Ja sitten on tietysti kesäloma.

Syksy tulee kuitenkin vahvana kakkosena. Onko olemassa mitään ihanampaa, kuin pimenevissä syysilloissa peiton alle käpertyminen kaakaomuki kädessä. Ja tietenkin koira kainalossa. Ja se ääni, mikä sateesta lähtee, on parasta. Yleensä puhutaan sateen ropinasta, mutta tätä kirjoittaessani ulkona sataa kaatamalla, eikä sitä ääntä voi oikein ropinaksi kutsua. Se on pikemminkin jonkin sortin "huminaa".

Jos mietitään ihan puhtaasti koiranomistajan näkökulmasta, on syksy varmastikin paras. Silloin ei ole liian kuuma eikä liian kylmä, joten koiran kanssa voi lenkkeillä kunnolla ilman, että se (tai omistaja) läkähtyy tai jäätyy. Syksyisessä metsässä on niin ihana ulkoiluttaa koiraa. Toki syksyllä joutuu usein ulkoiluttamaan koiraa sateessa ja kuraa tulee sisään yhden ulkoilukerran jälkeen enemmän kuin koko kesän aikana yhteensä, mutta silti se on vaan niin parasta. Sitä paitsi minusta sateessakin on ihan kiva ulkoiluttaa koiraa, kunhan on kunnolliset ulkoiluvaatteet (rakastan Hurtan ulkoilupukuani!). Freddy sen sijaan ei aina ole ihan yhtä innokas ulkoilija sateella :D

Viikon takaiselta aamulenkiltä otettuja kuvia (silloin paistoi aurinko, tänään tosiaan ulkoiltiin kaatosateessa):1 kommentti:

  1. samaa mieltä, syksyssä on vain jotain ihanaa, vaikka itsekin rakastan kesää! Itsekin pidän sadeilmoista, niin sisällä kuin ulkona :) meilläkin Hurtan sademantteli ja haalari olleet kovasti käytössä kun ilma sitä vaatii ja talvekis on sitten vielä useampi lämpipämpi vaate (mukaan lukien hurtan talvimantteli). Noita vaatteita onkin kertynyt jostain syystä vähän yli tarpeiden, mutta onneksi meille on tulossa uusi asukas tässä loppusyksystä joten vaatteet pääsevät varmasti sitten tehokkaampaan käyttöön! :)

    VastaaPoista