Sivut

maanantai 21. helmikuuta 2011

Sunnuntaitokoilua

Sitä eiliset toko-treenit kirjaimellisesti olivat. Sunnuntaitokoilua. Ihan joka suhteessa. Meidän ryhmässä on meidät mukaan lukien vain kaksi koirakkoa (normaaleja ihmisiä ei vissiin kiinnosta raahautua treenaamaan sunnuntaisin klo 21-22) ja eilen toinen koirakko ei ollut paikalla. Olimme Freddyn kanssa siis ainoat, mikä oli kyllä oikeestaan tosi kiva. Kouluttajalla oli aikaa katsoa meidän juttuja kunnolla ja treenejä sovellettiin kokonaan meidän mukaan. Saatiin myös kouluttajan omasta koirasta hyvää häiriötä.

Alkuun tehtiin seuraamista, mikä meni ihan kivasti. Pysähdyttäessä Freddy menee perusasentoon aika hitaasti. Siihen sain vinkiksi ihan yksinkertaisesti vaan jättää palkkaamatta kaikki vähänkin hitaat suoritukset. Freddy ei ole oikein osannut tuota, joten olen vaan palkannut aina kun se istuu, mutta kouluttajan mielestä Freddy osasi jo niin hyvin, ettei kannata palkata muista kun vain niistä parhaista. Tuo on minulla tosi tavallinen virhe, en vaadi tarpeeksi ja palkkaan huonommistakin suorituksista.

Sitten se ongelma. Estehyppy. Tehtiin alkuun niin, että kouluttaja seisoi esteen toiseella puolella ja minä käskin koiran hyppäämään ja kun se hyppäsi, niin namikippo maahan esteen toisella puolella. Tämä meni aluksi tosi hyvin, Freddy tiesi mitä teki ja teki innoissaan. Ja sitten yhtäkkiä se vain katosi. Freddy ei tajunnut yhtään mitään ja vaan tarjosi perusasentoa ja hetken kuluttua jo vilkuttamistakin. Helpotettiin siten, että kouluttaja laittoi kupin maahan jo ennen kuin Freddy hyppäsi, mutta silti ei mennyt yli. Taukokaan ei auttanut, eikä saatu sitten enää hyvää suoritusta loppuun, mikä jäi vaivaamaan aika pahasti.

Meillä on käynyt noin ennenkin, että Freddy muka ensin osaa ja sitten se yllättäen katoaa ihan kokonaan. Ympäristössä ei tapahdu mitään muutosta, mitään ei tapahtu, mutta yhtäkkiä Freddy ei vaan tajua ollenkaan. Mistä tällainen voi johtua?

Loppuun tehtiin vielä kolme kahden minuutin paikkamakuuta ja kouluttaja tuli oman koiransa kanssa siihen ihan viereen kävelemään ja hyppimään häiriöksi. Palkkasin Freddyä usein ja se oli ensin vähän hermostunut, mutta lopussa se makasi jo ihan rauhassa, vaikka toinen koira pomppi siinä vieressä. Tähän olin siis tyytyväinen.

Aikaisin aamulla lainakoiramme saapui. Käytin koirat yhdessä ulkona ja kaikki meni oikein hyvin. Sisällä nuo sitten vähän riehuivat mutta rauhoittuivat aika nopeasti. Rasse on onneksi ollut täällä jo monta kertaa, joten paikka oli tuttu eikä tarvinnut jännittää.

Freddyn piti vähän saada näyttää Rasselle kuka on pomo ja vähän murahti kun Rasse yritti kiivetä syliini kun Freddy oli silitettävänä. Rähinöiltä ollaan kuitenkin ainakin tähän asti vältytty ja toivottavasti niitä ei tule ollenkaan. Hyvin nuo tulevat toimeen keskenään, Rassea tosin vähän inhottaa kun Freddy innoissaan hyppii päälle ja haluaisi leikkiä.

Kuvaa hyvin aamun tunnelmia: Freddy on että "Jee!" ja Rasse luimuilee.
Nyt molemmat nukkuvat ihan tyytyväisen oloisina.

3 kommenttia:

 1. :'D vai että vilkuttamista tarjosi. Taavi on ihan samanlainen xD
  Aina kun se ei ymmärrä mitä sen pitää tehdä, niin se rupeaa menemään maahan (joka ei sitä harjoitellessa suju -.-') ja tekemään kurre-asentoa :'D

  Hyvää harjoitusta koirille, kun joutuvat vähän jakamaan huomiota :) Ja kivaa kun on tietysti kaveri ;)

  Toi teidän koiratanssi harrastus kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja hauskalta :) Tekis mieli kans jotain sellasta kokeilla, mutta täälläpäin ei taida olla mitään seuroja, jossa sitä voisi harjoitella ;(
  Ihanaa muuten, että voitte kaikkea tommosta treenailla freddyn kanssa, että jalka ei rajoita teidän menoa :) <3

  VastaaPoista
 2. Hej! Jag lyckades få internet här en stund :) Roligt att det verkar gå bra och Rasse inte är för rädd..:) men den här natten kommer säkert att bli helt intressant speciellt då min lilla hund vaknar ganska lätt på natten... kanske det slutar med att den också sover i din säng. Hoppas att du kan njuta av ditt sportlov också! Hälsningar från Österrike, mina ben e ganska mos men annars e de fint här!
  -Catharina

  VastaaPoista
 3. Sanna: Koiratanssi on joo tosi kivaa, sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Harmi, ettei siellä oikein ole kursseja, mutta koiratanssi on siitä kiva että siinä voi oikeestaan tehdä mitä vaan, niin ei se kurssi ole välttämätön :)

  Freddyn kanssa on tosiaan tosi kiva harrastaa ja onneksi jalka ei estä harrastamista! Tietysti se rajoittaa hieman, esim. egilityä ei voida harrastaa, vaikka sen alunperin pitikin olla meidän ykköslaji. Onneksi on muitakin lajeja ja tämä koiratanssi kyllä korvaa agilityn täysin! :) Joitain liikkeitähän Freddy ei voi tehdä, esim. takajaloille nouseminen ei oikein onnistu, koska toinen jalka on niin heikko. Mutta sellaisia liikkeitä ei tarvitse sitten tehdä.

  Tsemppiä teille treeneihin, toivottavasti se maahanmeno alkaa sujua myös silloin kun pitäisi! :D

  VastaaPoista