Sivut

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tilannekatsaus

Nyt kun viralliseksi tavoitteeksi on asetettu kokeisiin meneminen, niin voisi heti alkuun vähän vilkasta, millä mallilla nuo ALOn liikkeet on. Oikeestaanhan ne ei ole meillä oikeen millään mallilla, meillä on aika paljon treenattavaa, mutta onhan meillä melkein kokonainen vuosi aikaa, kun talvella vasta meinasin niihin kokeisiin mennä. Mutta kattellaan taas että miten edetään.

Luoksepäästävyys: Tämä on kunnossa, ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Paikkamakuu: 2 minuutin aikana joudun käymään palkkaamassa kerran tai kaksi. Jos kaverit pysyy paikoillaan eikä mitään muutakaan jännää tapahdu, niin Freddykin pysyy, mutta ei toimi kovin hyvin häiriössä.

Seuraaminen: Tätä ollaan tehty hirveen vähän, kun tää on musta niin hirveen tylsä liike.. Olen vähän tsempannu ja yrittäny tätäkin nyt treenata. Paikka alkaa löytyä ja kontakti on kiva, mutta ei mene vielä pitkiä matkoja ja liikkellelähdössä kontakti ja koko koira tippuu. Käännökset vasemmalle on ihan hyvät, oikeelle kääntymistä täytyy vielä treenata.

Liikkeestä maahanmeno: Seuraaminen on ihan vaiheessa, joten Freddy ei seuraa ennen maahanmenoa vaan roikkuu vaan mukana vasemmalla puolella. Tosin seuraa usein ihan hyvin, vaikken siis tässä ole vahvistanut seuraamista ollenkaan. Menee maahan vähän hitaasti, menee sellasena matona ja päätyy usein vinoon. Menee kuitenkin maahan ja pysyy siinä kunnes pyydän nousemaan.

Liikkeestä seisominen: Ei olla kauheesti treenattu, mutta sujuu olosuhteisiin nähden yllättävän hyvin. Seuraamisen suhteen tässä on sama tilanne kuin maahanmenossa. Joudun vähän hidastamaan vauhtia juuri ennen käskyä enkä voi käskyn jälkeen ottaa montaa askelta ennen palaamista. Edistyy kuitenkin ihan hyvin.

Luoksetulo: Tulee kovaa ja näin, mutta en ole opettanut perusasentoon tulemista tässä ollenkaan, joten on aika vaiheessa. Freddy osaa siis kyllä tulla luokse, mutta luokse vaan täysiä luokse ja sitten ollaan revitty lelula.

Estehyppy: No hmmmm... Freddy kykenee hyppäämään sen esteen yli, mutta ei se sitten muuta osaakaan. Olen pitänyt esteen toisella puolella kosketusalustaa, se pitää häivyttää pois. Ei olla myöskään yhtään harjoiteltu hypyn jälkeen pysähtymistä.

Ja nyt joku siellä nauraa räkättää että onko näillä tosiaan tavoitteena kisata alle vuoden päästä. Kaikkiin juttuihin ollaan saatu jotain ideaa, mutta mikään liike ei ole läheskään valmis. Seuraamista täytyy nyt tosissaan työstää, siinä pitää treenata noita liikkeellelähtöjä ja käännöksiä, sekä kasvattaa sitä matkaa. Paikkamakuuseen häitiötreeniä ja sitten nuo palkkaamiset tuolta välistä pois. Jääviin tarvittais se seuraaminen, mutta luulen että noin muuten saan ne aika hyvin kuntoon, ne kuitenkin etenee hyvin. Luoksetuloon täytyisi kehitellä joku loppu. Estehyppyäkin täytyy työstää aika paljon. Freddyn mielestä se on tosi kiva liike, mutta ei se sitä osaa. Siitä tuo kosketusalusta pois ja sitten opetellaan pysähtymään sen esteen jälkeen.

Näitä aletaan sitten työstää heti huomenna :) Ilmottauduin 13.2 alkavalle viiden kerran toko-kurssille sekä 23.1 alkavalle viiden kerran koiratanssikurssille, tosin meiltä jää kaksi kertaa väliin luistelujuttujen takia. Innolla taas odotan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti