Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

No ei ihan niin kuin Strömsössä

Tänään aamulla hypättiin Freddyn kanssa bussiin suuntana harkkatokokoe Tiltulla. Ilmoittauduttiin toimistossa ja lähdettiin lenkille. Pysähdyttiin hetkeksi Kilon poliisin parkkipaikalle ja tehtiin pari ihan lyhyttä seuraamista ja luoksetulo. Homma näytti oikein lupaavalta.

Nakkilelu-luokka alkoi klo 10.00 ja ensin tehtiin luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Ne sujuivat oikein hyvin, jonka jälkeen me siirryttiin odottamaan vuoroamme. Me mentiin kehään neljänsinä, ja kun oli meidän vuoro suorittaa yksilöliikkeet, oli Freddy ihan hukassa. Se oli ihan pihalla koko touhusta ja vaan löntysteli perässä. Siitä innokkuudesta ja täysillä tekemisestä ei ollut tietoakaan. Tämä ei ollut se Freddy, jonka kanssa on tosi kiva tehdä kaikkea ja joka tekee sata lasissa. Tämä oli se Freddy, jonka kanssa "treenasin tokoa" pari vuotta sitten naksuttelemalla aina, kun koira edes vähän vilkaisi minuun. En tiedä missä oli vika, mutta pieleen meni.

Pisteet ja ne kuuluisat kootut selitykset:

Luoksepäästävyys 10: Siinä se istui, antoi nätisti koskea itseään, mutta ei ollut kovin innostunut tuomarista.

Paikkamakuu 10: Kympin arvoinen suoritus :)

Seuraaminen 7: Sitten ei enää mennytkään niin hyvin. Freddy oli jollain sunnuntaikävelyllä. Roikkui kyllä mukana ja teki kaikki perusasennot, mutta tosiaankin roikkui mukana, oikeasta paikasta ei ollut tietoakaan ja kontakti.. Niin siis mikä kontakti?

Liikkeestä maahanmeno 8: Ekalla käskyllä jäi seisomaan, tokalla meni maahan. Seuraaminen oli jotain ihan muuta kuin seuraamista.

Luoksetulo 6: Palkkasin jätössä, että pysyisi istumassa eikä läsähtäisi makuulle, siitä -1 piste. Ja kuitenkin se kävi makuulle. Matka oli korkeintaan 1,5 metriä, joten Freddy ei tajunnut ollenkaan, että sen pitäisi tulla luokse, kun sehän melkein oli jo luona. Olisi varmaan pitänyt käyttää sivulletulokäskyä luoksetulokäskyn sijaan, sen se olisi jopa saattanut tajuta. Mutta joo, kyllähän se sieltä tuli ekalla käskyllä, mutta hiiiiitaaaaaasti ja perusasentoon tuleminen vaati käsiavun.

Liikkeestä seisominen 7: Tässä vaiheessa Freddyllä syttyi jokin pieni lamppu päässä. Siitä, miten se tuli perusasentoon, huomasi heti, että nyt sillä välähti. "Aijaaaa, hei täähän on tätä tokoo!". Silti kuitenkin vain 7, koska käskyn jälkeen otti pari askelta ennen pystähtymistä, mutta sitten seisoi hyvin ja pysyi nätisti. Tuomarikin sanoi sitä, että seisoo tosi nätisti sitten kun seisoo, mutta koska se ei pysähtynyt heti niin olin tavallaan antanut kaksoiskäskyn (?) Itse olin kuitenkin ihan tyytyväinen, vaikka sinne ne pari ylimääräistä askelta tulikin (Tässä kyllä vähän ihmettelin, kun seuraava koirakko teki ihan samanlaisen suorituksen, koira otti pari askelta käskyn jälkeen ja vielä ennakoi viimeisen perusasennon, ja silti pisteitä tuli 8,5. En sitten tiedä, miksi meidän suoritus oli niin paljon huonompi).

Estehyppy 10: Tässä vaiheessa Freddy oli jo ihan kärryillä hommasta ja hienohan se hyppy oli.

Kokonaisvaikutus 7: Tuomari sanoi, että oli vähän ristiriitaista, kun välillä se teki tosi nätisti, mutta sitten taas välillä oli haluton ja yhteistyö puuttui. Ja niinhän se olikin.

Pisteitä tuli yhteensä 129/160 ja jotenkin ihmeellisesti me onnistuttiin kuitenkin olemaan sijalla 3./6.

Harmittaa. Minun puolestani kaikki liikkeet olisivat vaikka saaneet mennä nollille, jos se vaan olisi johtunut siitä, että Freddy innoissaan touhuilee kaikkea samaan aikaan eikä tee mitään oikein. Jos se olisi yrittänyt ja ollut mukana. Mutta kun ei, kun ongelma oli se, ettei sitä kiinnostanut ollenkaan. En tajua mikä siihen meni, kun meillä on ollut niin kivaa treenatessa ja aina on ollut tosi hauskaa. Tuomari kysyi, että jännittikö minua, mutta ei, ei minua jännittänyt. Kun ryhmäliikkeet menivät niin hienosti ja sitten se nukahti. Ja kun se tuolla tavalla yhtäkkiä heräsi ja alkoi tehdä innoissaan. Ja sitten kun se teki, niin teki kympin arvoisia suorituksia. Plaah, tekisi mieli mennä mahdollisimman pian uudestaan, mutta seuraava harkkatokokoe taitaa olla vasta ensi kuussa ja minä en taida päästä sinne. Joten saas nähdä, milloin päästään seuraavan kerran.

Se on kai sitten niin että vaan back to basics. Riehutaan ja pidetään ihan supermegahauskaa treeneissä niin, että Freddykin nauttii siitä tekemisestä. Mutta kun niin minä olen tietääkseni treenannut koko ajan. En ymmärrä.

Mutta tällaista kai se koirien kanssa on. Eipä me tästä lannistuta, vaan jatketaan eteenpäin :) Ei se maailma yhteen harkkakokeeseen kaadu.

Freddy ja Freddyn luu, jonka se sai palkinnoksi. Saatiin myös iso köysilelu, joka valitettavasti Freddyn suuhun on aivan liian suuri

5 kommenttia:

 1. Mulle tuli mieleen, että ootteko treenannut paljon erilaisissa paikoissa? Esim. Pessi on helposti paljon tavallista lahnempi jos sen vie johonkin vieraaseen sisätilaan.

  VastaaPoista
 2. Hmmm.. Kyllä me omasta mielestäni ollaan treenattu aika paljon erilaisissa paikoissa. Ollaan oltu kursseilla, joita on pidetty eri sisätiloissa ja ulkona ollaan usein vaihdeltu maisemia. Mutta kyllä sitä voisi vielä panostaa paljon enemmän siihen, että treenaisi erilaisissa paikoisssa.

  Voin kyllä hyvin kuvitella, että Freddy tekisi ihan eri vireellä vieraassa sisätilassa. Tämä harkkatokohan pidettiin kuitenkin siinä koirakoulun pihalla. Mutta en tiedä, onhan se mahdollista, että tuo vieras paikka vaikutti siihen vireeseen.

  Kiitokset vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. sulla on tosi kiva blogi ja lueskelen sitä aina kun kirjottelet uutta! haluisitko liittyä mun blogin lukijaksi? alan kirjotella sinne enemmän ku saan tarpeeks lukijoita.. (: http://elisankarvakamut.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Meilläkin takana eiliseltä kaikkien aikojen paskin agitreeni. Satoi vettä kaatamalla, mikä valitettavasti vaikuttaa mun hienohelman vireeseen. Lisäksi tehtiin Nanan mielestä maailman tylsimpiä ohjausharjoituksia vain yhdellä hypyllä, jolloin neidin kiinnostus tekemiseen loppui kolmen suorituksen jälkeen. Keppitreeni onnistui upeasti, mutta silti harmitti kotiin tullessa ja koirallekin jäi varmasti paska fiilis treenistä, jonka se koki tosi tylsänä. Mutta näin se vain valitettavasti koiraharrastuksissa välillä menee, aina ei mene nappiin. :(

  VastaaPoista
 5. Ohjaajan/kouluttajan epävarmuus on salakavala juttu. Monet ohjaajat sanovat etteivät jännitä koetilanteessa ja haukkuvat koiran kun koira ei tee niin kuin osaa treenissä.
  En toki tiedä menikö yksilöliikkeet sen takia vähän epävarmemmiksi ja koira innottomaksi. Myös jos ei luota koiraan eli ts. jännittää ja on epävarma painuu koirakin usein off-moodiin. Ehkä tämä oli vaan kokemaattomuutta, jännitystä tai jotain näiden sekamelksaa. Nyt tärkeintä on et teet niitä iloisia ja onnistuenita treenejä ja palautat oman pääkoppas tästä pettymyksestä, muuten kehität itsellesi helposti stressaavan tilanteen näistä leikkimielisestä kokeista. Mä oon tosiaan yrittänyt ottaa asenteen et ihan virallisetkin kokeet on leikkimielisiä, sillä ihan oikeasti harrastus ja leikki tämä korialle on, niin myös mulle. :D Tsemppiä!

  VastaaPoista