Sivut

tiistai 7. joulukuuta 2010

Ja lunta riittää

Se lumi ei tosiaankaan sulanut pois, vaan sitä on tullut koko ajan vain lisää ja lisää. Ihan kivaahan lumi on, ei siinä mitään, mutta liika on aina liikaa. Sellainen kuiva lumi on myös huomattavasti kivempaa kuin märkä nollakelien lumi. Jos tänne Etelä-Suomeen saadaan valkoinen joulu, minä en valita :)

Freddy ei tosiaankaan valita. Lumi on edelleen pop. Viimeisimmät päivät lämpömittari on taas näyttänyt sellasia mukavia pieniä pakkasasteita. Sitä ennen täällä oli vähän turhan kylmä eikä Freddy oikein tykännyt. Ulkoillessa täytyy pitää töppösiä jotka putoilee joka toinen metri ja jos ei koko ajan pysy liikkeessä niin jäätyy. Lenkkeilimme vähän aikaa sitten Rassen kanssa ja silloin kyllä hauvelit pysyivät hyvin liikkeessä, ei tullut kylmä.

Vaikka aurinko paistoikin kivasti, oli metsässä vähän pimeää ja siitä johtuen kuvatkaan eivät ole mitään huippulaatuisia. Jäällä olisi saanut otettua kivoja kuvia, mutta emme luottaneet jään kantavuuteen vielä niin paljon, että olisimme sinne menneet. Freddy kyllä kävi siellä pienehkön kierroksen vetämässä, mutta komensin sen sieltä heti pois. Tai melkein heti, ensin piti saada kuva ;) Kyllä siellä jäällä joku jo lenkkeili tanskandogginsa kanssa, mutta ei lähdetty riskeeraamaan.

Lumiturpa


Sieltä ne tulee :)Freddy syö edelleen lunta
 Tehtiin vielä superlyhyt toko-treeni lenkin loppuun ja Freddy teki tosi kivasti. Nousi taas motivaatio huomattavasti :)Luoksetulo
Semmosen jutun olen muuten huomannut, että kun Freddylle laittaa kaikkiin tassuihin töppöset, niin se kävelee ihan normaalisti eikä sen liikkumisesta huomaa ollenkaan, että yksi sen tassuista on vammautunut. Jos taas muissa tassuissa ei ole töppösiä, Freddy ei laske joka askeleelle jalalle painoa, vaan ainoastaan potkii sillä vauhtia. Kävellessään hitaasti se kyllä astuu sille kokonaan. Joulun jälkeen käydään lääkärillä näyttämässä jalkaa ja samalla varmaan tehdään viralliset terveystutkimukset. Fysioterapiakin voisi olla aika kova sana.

Mukavaa joulunodotusta, kohtahan se joulu onkin jo ovella!

7 kommenttia:

 1. Kivaa joulun odotusta teillekin! Kivoja kuvia Freddystä ja Rassesta. Oon miettinyt tossujen hankkimista Nanalle, mutta miettinyt just sitä, kuinka ne pysyy menossa mukana... Yli -10 asteen pakkasessa selvästi huomaa, että Nanan tassut alkavat palella, jos ihan vain kävelyvauhtia kuljetaan.

  VastaaPoista
 2. Hauskaa joulunorotusta teillekki! =D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Janita ja Essi! :)

  Meilläkin tosiaan tassut tuppaa vähän palelemaan ja tossut on kyllä ihan kätevät, mutta ei ne kyllä jalassa pysy. Freddyn tossut kun ovat vielä pikkasen liian isot, niin putoavat kyllä samantien matkasta. Rassen omistaja oli kyllä saanut tossut pysymään Rassen tassuissa hyvin tunnin mittaisen lenkin ajan, joten ehkä se tossujen oikea koko auttaisi :D Rassen tossut kun taitavat olla Rasselle ihan sopivat.

  VastaaPoista
 4. Meillä lumi on myös pop! ja Taavikin tykkää syödä sitä :D
  Taavillekin pitäisi myös tossut hankkia, kun näyttää tassut aina palelevan kovasti ulkoillessa :(
  Kiva tää uus blogi! Rassen ja Freddyn touhut näyttää tosi kivoilta ^_^ Voi kun Taavikin varmasti nauttisi jos pääsisi ajamaan rallia poikien kanssa ;)

  Hyvää joulunodotusta sinne myös :)

  VastaaPoista
 5. Joutuuko Freddyllä pitämään tuota tassusuojusta sen koko loppuelämän ? vai onko sillä minkälainen tassu siellä?

  VastaaPoista
 6. Vetypommi: Jos jostain syystä sattuisitte joskus liikkumaan tällä suunnalla niin ilmottele! :D

  Juu, Freddyllä täytyy pitää tassusuojusta todennäköisesti sen koko loppuelämän ajan. Sen tassussa on todella ohut iho, siinä ei ole karvaa ollenkaan eikä anturaakaan. Varpaita sillä on kolme, mutta ne ovat kaikki kasassa ja siinä iho päällä, joten jalka näyttää siltä, kuin siinä ei olisi varpaita ollenkaan. Kynsiä Freddyllä on yksi, mutta sekin mahdollisesti jossain vaiheessa poistetaan, koska se on lähinnä vain tiellä.

  Jalka ei siis ole kipeä eikä se ole auki, suojusta pidetään puhtaasti siitä syystä, että iho ei kestäisi ilman sitä. Jalassa voisi pitää myös pelkkää liukuestesukkaa, mutta Freddy on sukkahullu ja sen mielestä parasta tässä maailmassa on sukkien syöminen.. Sattuneesta syystä sukat eivät siis kauaa Freddyn jalassa pysy. Jos jalka kestää näin eikä parempaa ratkaisua keksitä, niin näillä mennään.

  VastaaPoista
 7. No voi itku :/ onneksi jalka ei ole kuitenkaan kipeä ja se ei häiritse koiraa :)

  VastaaPoista