Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ei shelttien kaunista ulkonäköä arvostaville

(Ihme takkukasa tuossa takajalassa)
Tältä näytti Freddy vielä vähän aikaa sitten. Sitten tuli kesä ja sen mukana helteet, joten omistaja päätti auttaa koiraansa, jottei sille tulisi niin kuuma. Mikäli arvostat shelttien kaunista turkkia ja olet sitä mieltä, että se on tärkeä osa sheltin olemusta, en suosittele lukemaan pidemmälle. Tai ihan ylipäätään jos arvostat shelttiä rotuna :D

Apua!
Otin trimmauskoneen kauniiseen käteen ja annoin palaa. Valitettavasti sen trimmauskoneen käyttäminen ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin olin kuvitellut. Olin ajatellut karvojen lähtevän tasaisesti ja nätisti kun sillä vähän tuosta hurauttaa, mutta kun tuolla on niin paksu karva ettei sitä trimmeriä meinannut saada menemään karvan läpi.

Kaulus oli jotenkin erityisen hankala :D
Lopputulos ei ehkä ollut ihan sellainen kuin toivoin, mutta eipä sillä niin väliä. Olisin halunnut turkista ehkä vielä vähän lyhyemmän ja ennenkaikkea tasaisen. No, aina ei voi onnistua, eikä edes joka kerta. Sitä paitsi, olen ennenkin esitellyt huikeita trimmaustaitojani blogissa, joten voiko sitä nyt mitään kovin hyvää lopputulosta odottaakaan.

Kuvat lopputuloksesta ovat vähän huonoja, mutta en ehtinyt ottaa parempia ennen kuin kamerasta loppui akku. Turkkihan kasvaa hirmu nopeasti ja turkin trimmaamisesta on nyt jo reilusti yli viikko, joten se on hieman ehtinyt jo kasvaa takaisinkin ja sen myötä se on myös tasoittunut hieman.Hmmm.. nuo mahakarvat jäivät kyllä ehkä vähän turhan pitkiksi :D No mutta nyt se on jo paremman näköinen ja suunnitelmissa on vähän siistiä turkkia koneella tässä lähipäivinä. Oma kommenttini Freddystä kynimisen jälkeen oli "Kapinen kettu", mutta porukoitten mielestä se näyttää lähinnä lampaalta. Näin ollen Freddy tottelee nykyään nimeä Lambi. Pikkuveli määritteli Freddyn roduksi Shetland sheep(dog).

Kevyessä kesäturkissa kelpaa maata auringossa
Karva on onneksi uusiutuva luonnonvara!

4 kommenttia:

 1. Ei se nyt niin pahalta näytä :) Ja eipähän ole ainakaan kaamean kuuma kesähelteissä ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä mullakin on suunnitelmissa ajaa Nanalle kesäturkki sitten, kun on tiedossa kesä, jolloin ei ole näyttelyitä tiedossa. Tämän kesän lopulla olisi tarkoitus viedä Nanaa pariin näyttelyyn, joten nyt en viitsi turkkia ajaa pois... toisaalta Nana on tiputtanutkin turkkia järkyttävän määrän viime viikkoina ja nyt mietinkin, viitsinkö viedä noin vähässä karvassa olevaa koiraa näyttelyyn lainkaan...

  VastaaPoista
 3. Oho, jee muillakin kesäkarva! Aika hiano :D

  VastaaPoista
 4. Varmasti vaikea ajaa koneella freddyn turkki, koska sitä on niin mahdottoman paljon :D

  Nyt varmasti jos uudestaan lyhentäisit, niin menis kone helpommin läpi, ja tulis varmaan vielä vähän tasasemmaksikin :)

  VastaaPoista